• SU, ATIK SU, YÜZEY SUYU, YERALTI SUYU NUMUNE ALMA VE ANALİZLERİ
  • GÖL VE DENİZ SUYU NUMUNE ALMA VE ANALİZLERİ
  • KULLANIM SUYU NUMUNE ALMA VE ANALİZLERİ
  • EMİSYON VE İMİSYON ÖLÇÜMLERİ
  • ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
  • AKUSTİK GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
  • STRATEJİK ŞEHİR GÜRÜLTÜSÜ HARİTALAMA VE GÜRÜLTÜ EYLEM PLANLARI HAZIRLAMA
  • BİNA GÜRÜLTÜ SERTİFİKASI VE BİNA İÇİ SES GEÇİŞ KAYBI ÖLÇÜMLERİ
  • OTEL ODASI HASSAS GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
  • MAKİNA GÜRÜLTÜSÜ ÖLÇÜMLERİ
  • HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
  • MAKİNA GÜRÜLTÜSÜ ÖLÇÜMLERİ
  • MAKİNA TİTREŞİM ÖLÇÜMLERİ
  • HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ TİTREŞİM ÖLÇÜMLERİ
  • ÇEVRESEL TİTREŞİM ÖLÇÜMLERİ
  • BİNA TİTREŞİM ÖLÇÜMLERİ
  • GÜRÜLTÜ PANELİ PROJELENDİRME,  ÜRETİM VE MONTAJI
  • SU, ATIK SU VE KULLANIM SULARINDA MİKROBİYOLOJİK NUMUNE ALMA VE ANALİZLER,
  • AKARSU, GÖL, DENİZ SULARINDA MİKROBİYOLOJİK NUMUNE ALMA VE ANALİZLER

ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER VE ANALİZLER

Çevre analizleri, işletmelerin iç ve dış  faaliyetlerinden kaynaklanan ve yakın, orta ve uzak çevreyi etkileyen açık ve kapalı sistemlerdir. İşletmeler çevresel etkilerini değerlendirmek  için tüm karar ve uygulamalarında çevresel etkileri göz önünde bulundurmak zorundadırlar. Çevresel etkiler işletme içindeki veya dışındaki faktörlerden kaynaklanabilir.

Bu yüzden işletmenin geleceğini şekillendiren stratejilerin seçiminde de iç ve dış çevre analizi yapmaları kaçınılmazdır. İç çevre analizinde kaynak ve yetenekler analiz edilirken, dış çevre analizinde çok çeşitli faktörlerin incelenmesi gerekir. Çevresel etkenlerde önemlilik kararlarının verilmesi açısından stratejik kararların hızlı ve doğru verilmesi için zemin hazırlamaktadır.

İşletmeler stratejik kararlarını vermesi açısından çevresel analizler ayrı bir önem kazanmaktadır. Çevresel ölçüm ve analizler işletmenin etrafına verdiği veya vereceği etkilerin en aza indirilmesi için çok büyük bir önem kazanmaktadır. Aynı zamanda işletmenin çevreye zarar vermeden uzun yıllar bölgede faaliyetlerini sürdürmesini sağlamakla birlikte, işletmenin bölge üzerine katkılarını değerlendirilmesi açısından da önemlidir.

Adana Çevre Laboratuvarı olarak işletmelerin bölgede kuracağı tesisler için yaptırmayı planladığı veya işletmede olan tesislerin etrafa vereceği etkilerini gözlemlenmesi için AR-GE kapsamında veya maliyet analizlerini belirlemesi açısından bütün ölçüm ve analiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde objektif görüş verebilen bir kuruluştur. 

Adana Çevre Merkezi uluslararası standardizasyon sistemi olan Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS ISO EN 17025 Deney ve Ölçüm Laboratuvarları “Genel Şartlar” 2007 yılında kurulmuş, onaylanmış kuruluştur. Adana Çevre Merkezi laboratuvarı, T.C. Çevre Şehircilik  ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulmak üzere resmi ölçüm/analiz yapma yetkisine sahip olup, aynı zamanda TS ISO EN 17025 onaylı ölçüm sonuçlarımız uluslararası düzeyde kabul görmektedir.

Adana Çevre Merkezi, tarafından müşterilere sunulan hizmetlerin tamamında gizlilik ve objektiflik ön planda tutulmaktadır. Adana Çevre Merkezi olarak müşterilerine yalnızca laboratuvar ölçüm sonuçlarını vermekle sınırlı kalmayıp, bu sonuçların yorumlarını, olası sorunların çözüm önerilerini de içeren kapsamlı incelemeleri de sunmaktadır.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVENİLİR SONUÇLAR

Adana Çevre Merkezi, bağımsız, objektif olarak deney ve ölçüm sonuçlarını oluşturulması için, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören standart yöntemleri uygun cihazlar yardımıyla gerçekleştirmektedir. Laboratuvarımız, ulusal ve uluslararası düzeylerde gerçekleştirilen “Karşılaştırmalı Deney Programlarına düzenli olarak katılım sağlamaktadır. Başarılı sonuçlarıyla en güvenilir laboratuvarlar arasında yerini almıştır. Bu da, yönetimin kalite odaklı yaklaşımı, iyi eğitimli kalifiye laboratuvar personeli ve en yeni ekipman ve malzemeyle donatılmış laboratuvar altyapısı sayesinde mümkün olmuştur.

Numune alma aşamasından raporlamaya kadar uluslararası düzeyde kabul gören standart yöntemleri  ( ISO, EPA, DIN, TSE, NIOSH, İşletme İçi Metotlar vb.) uygulayarak sunduğumuz hizmetler şöyle sıralanabilir:

  • Numune alma
  • Gürültü ölçümleri
  • Toz ölçümleri (PM10, PM 2,5)
  • Yerinde yapılan ölçümler (pH, İletkenlik, Sıcaklık, Tuzluluk, Çözünmüş Oksijen vb.)
  • Su
  • Atıksu
  • Deniz Suyu
  • Arıtma Çamuru (Eluat Hazırlama ve Analizler)
  • Sonuçların raporlanması

DENEYİMLİ PERSONEL SERTİFİKALARIMIZ

T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının düzenlediği;

Su ve Atıksudan Numune Alma Eğitimi Sertifikaları,

Arıtma Çamuru, Toprak, Katı Atıktan Numune Alma Eğitimi Sertifikaları,

Emisyon ve İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi Sertifikaları

Emisyon ve İmisyon Raporlama Eğitim Sertifikaları

Üniversitelerimizin Sürekli Eğitim Merkezlerinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Eğitim Merkezlerinden

A, B, C, Tipi Çevresel Gürültü Ölçümü ve Modelleme Eğitim Sertifikaları

A1 Tip Temel Eğitim ve Saha Ölçümleri Eğitim Sertifikaları

A2 Tipi Mühendislik Akustiği Eğitimi’ Sertifikaları

B1 Tipi Sanayi Kaynaklı Gürültü Modelleme Eğitim Sertifikaları

Temel İlk Yardım Eğitim Sertifikaları

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Sertifikaları

Yüksekte Çalışma Eğitim Sertifikaları

Firmamız bünyesinde çalışan personellerimizde bulunmaktadır.

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ

İşyerleri yapılan işin niteliğine göre fiziksel, kimyasal, biyolojik ve ergonomik tehlikeleri barındırmaktadır. Bu tehlikelere maruz kalan çalışanlarda birçok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalıklar işle ilgili hastalık ya da meslek hastalığı olarak değerlendirilmektedir. İşle ilgili hastalık, ortaya çıkış nedeni karmaşık olan, oluşmasında ve gelişmesinde çalışma ortamı ve çalışma şeklinin diğer sebepler arasında önemli faktör olduğu hastalıktır. Meslek hastalığı ise, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre, sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal özürlülük halleridir.

İş yerlerinde çalışan personeller çalışma ortamında birçok fiziksel ve kimyasal etkenlere maruz kalırlar. Fiziksel etmenler gürültü, titreşim, aydınlatma, toz, termal konfor vb. parametreleridir. Kimyasal etmenler ise ortam havasında solunan tozlar, kimyasal maddeler vb. parametreleridir. Ortam havasında bulunan solunabilir tozlar ve kimyasalların çalışan personeller üzerindeki etkilerini en aza indirilmesi için fiziksel ve kimyasal ölçümlerinin yapılması şarttır.

Adana Çevre Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, TS EN/ISO 17025 standardının tüm gerekliliklerini yerine getirerek akreditasyon kapsamında yapılan ölçümlerin mevzuat, yönetmelik, tebliğ ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre değerlendirilip gerçekleştirilmesi ve uygun şekilde raporlandırılması konusunda faaliyet göstermektedir.

Fiziksel Ölçümler

Gürültü Ölçümleri

İş Yeri Ortamı Gürültü Ölçümleri

Kişisel Gürültü Maruziyeti Ölçümü

Titreşim Ölçümleri

   Tüm Kol ve Vücut Titreşimleri

   Tam Vücut Titreşimleri

Toz Ölçümleri

   İş Yeri Ortamı Toplam Tozların Ölçümü

Kişisel Toplam Tozların Konsatrasyonu (Maruziyet) Ölçümü

Kişisel Solunabilir Tozların Konsatrasyonu (Maruziyet) Ölçümü

İş Yeri Ortamı Solunabilir Tozların Konsantrasyonu

Aydınlatma Ölçümleri

   Gündüz Aydınlatma Ölçümleri

   Gece Aydınlatma Ölçümleri

   Depo ve Şantiye Alanı Aydınlatma Ölçümleri

Termal Konfor Şartlar Ölçümleri

   Ortam Havası Termal Konfor Ölçümleri

   Kişisel Termal Konfor Ölümleri

Kimyasal Ölçümler

Gaz Buharı Ölçümleri

İş Yeri Ortamı Gaz ve Buhar Konsantrasyonu Ölçümleri

Kişisel Gaz ve Buhar Konsantrasyonu (Maruziyet) Ölçümleri

VOC (Uçucu Organik Kimyasallar) Kişisel Maruziyet Ölçümleri

VOC (Uçucu Organik Kimyasallar) Ortam Ölçümleri

Mikrobiyolojik Ölçüm ve Analizler

Su, canlıların yaşamını sürdürebilmesi için önemli bir etkendir. Suların kalitesi, tüm canlıları etkileyeceğinden dolayı insan sağlığı ve doğa için belirleyici bir faktördür. Bu nedenle mikrobiyolojik analizlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Bakteriler, virüsler, mantarlar, küfler hayatın birçok alanında bireysel ve toplumsal olarak etki etmektedir. Mikrobiyolojik analizler deneyimli ve uzman mikrobiyologların yapabileceği türden güç ve tehlikeli analizlerdir. Mikrobiyolojik analizler farklı alanlarda birden fazla analiz yöntemi veya yöntemleri bulunmaktadır.

Adana Çevre Merkezi laboratuvarımız mikrobiyolojik analizlerde doğrudan veya filtrasyon tekniği kullanarak mikrobiyolojik analiz sonuçlarını vermektedir.  Mikrobiyolojik analizlerimiz su, havuz suyu, atık su, kullanım suları analizleri üzerine yoğunlaşmıştır. Ayrıca işletmelerin iç izlemeleri ve kalite sistemi konusunda da projeye dayalı özel çalışmalar yapmaktadır. Bu alanda atacağımız adımlar ilerleyen yıllarda çok etkili ve güvenilir olması için kendi öz kaynaklarımızı kullanarak Ar-Ge yatırımlarını genişletme çabasındayız.

Mikrobiyolojik Analizler

Escherichia coli

Pseudomonas aeruginosa

Termotoleran (Fekal) Koliform Bakteri

Koliform Organizmalar (Toplam Koliformlar)

Fekal Streptokoklar

Heterotrofik Plate Sayımı (koloni sayımı)

Swab Analizleri